zondag 18 augustus 2019

Ragdoll - Marionet - De wolven door Daniel Cole

De bladzijden uit deze dwarsliggers zijn aan elkaar genaaid, net als de lappenpop welke in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf wordt gevonden, de Ragdoll. Een loeispannend gloednieuw thrillerconcept.

Uiteraard blijft het niet bij dit ene lijk…. Terwijl Wolf samen met zijn collega’s een race tegen de klok begint, krijgt zijn ex-vrouw ook nog eens een lijst toegestuurd met zes namen en zes data waarop de anderen vermoord zullen worden. Wolf staat als laatste op deze lijst.

In de Marionet wordt een lijk gevonden dat op dezelfde manier is opgehangen als de lappenpop. Het verschil is enkele duizenden kilometers, dit lijk bevindt zich in New York. Nog een verschil: het woord LOKAAS staat op de borst gekerfd. Maar dan duikt er een lijk met POP op de borst op in Londen. Is er dan toch een verband? Wie is het lokaas? Wie zijn de poppen? Gaan deze mensen echt vrijwillig hun dood tegemoet?

Wanneer de gepensioneerde collega Finlay Shaw “zelfmoord” pleegt komen alle rechercheurs in touw om dit te verklaren én uit te zoeken. Hoewel er verschillende lijnen lopen naar zowel Ragdoll als Marionet is dit toch een compleet andere thriller. Verleden en heden lopen mooi in elkaar over in De Wolven.

Al met al een heerlijke serie om te lezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten