zaterdag 25 juli 2020

Noodlot - Marlen Visser

Net als ik denk dat ik a. geen recensies meer maak van thrillers en b. geen thrillers meer ga kopen word ik geattendeerd op Noodlot. Wat trok mij aan om dit boek aan te schaffen? Vierschoten, een niet-bestaand dorpje ergens in het Groene Hart van Nederland, verscheurd door de postcodeloterij. Dat Marlen een uitstekende marketeer is op LinkedIn speelt ook mee. Ze plaatste een krantenartikel... en ik kocht het boek. Zo makkelijk kan het soms dus gaan. Maar dan moet het wél aanspreken.

Wanneer Evy verneemt dat de postcodeloterij gevallen is in een dorpje dat slechts één postcode kent en haar oom toevallig ook nog daar woont staat voor haar vast dat ze een artikel wil schrijven over dit fenomeen. Hoe is het om als winnaar in zo'n dorp te wonen... en hoe is het om als verliezer te midden van winnaars te wonen? Want natuurlijk zijn er ook mensen die niet meespelen in die loterij.

Haar oom is haar enige nog levende familielid en de herinneringen aan hem dateren van enkele jaren terug toen ze nog een puberende tiener was die echt niet zat te wachten op uitstapjes naar haar oom.
Het valt haar dan ook alleszins mee dat hij haar meteen uitnodigt in zijn huis te verblijven. Hij leeft weliswaar in dit dorp maar is een echte outsider, hij bemoeit zich niet met de rest en de rest bemoeit zich ook niet met hem. Hij wil dan ook best helpen met haar research als hij verder maar met rust gelaten wordt en zeker niet in haar artikel voor zal komen.

Nog voordat Evy aankomt in het dorp ontmoet ze al de eerste inwoner, ook al blijkt hij dood in de greppel te liggen. Het begin van een goed geschreven research, een boek dat leest als een trein. Vierschoten is minder onschuldig dan je denkt, de inwoners hebben allemaal wel wat "aparte trekjes". De mensheid eigen.

Het toeval wil dat het niet-bestaande Vierschoten binnenkort misschien wel eens wél gaat bestaan. De gemeente Zuidplas gaat uitbreiden... Het zou toch een eer zijn als voor deze naam gekozen werd!

Raad ik deze thriller aan? Jazeker, als je een vlot lezend boek wilt om een druilerig weekend door te komen moet je gewoon zorgen dat je Noodlot in huis hebt (daarmee haal je niet het noodlot binnen...).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten