zaterdag 26 augustus 2017

Dorp in het donker - Esther van der Ham

Zelfs slimme kleuters pikken heel wat op uit dit boek over "nieuwe" energie. Hoe werkt dat eigenlijk: energie? Hebben we ook schone methoden om energie op te wekken? Uiteraard wel, en die worden dan ook mooi uitgelegd. Door een sprookje te vertellen komen kinderen spelenderwijs heel wat te leren over duurzaamheid. Want waarom zou je daar pas op latere leeftijd wat over te horen moeten krijgen? Jong geleerd....

Na het verhaal op zich, met duidelijke tekeningen!, volgen nog enkele tips voor de wat oudere kinderen om thuis bij te houden hoeveel energie er nu eigenlijk gebruikt wordt. En hoe je ook energie kunt besparen. Wat minder sterke lampen? Vaker het licht uit? Vegen in plaats van stofzuigen? Kortom, een aanrader voor iedereen die kinderen bewust wil maken van het energieverbruik én hoe we nu eigenlijk aan energie komen.

Dank aan Droomvallei uitgeverij dat ik dit boek mocht lezen! Ik ga het aan Raf voorlezen... ik weet nu al dat hij het reuze spannend gaat vinden, maar ook dat hij in no time mij even gaat vertellen hoe zo'n transformator nou eigenlijk werkt. Zo duidelijk is dit boek. Het zou zeker op geen enkele basisschool mogen ontbreken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten