zaterdag 26 augustus 2017

Min 1 - Pieter Aspe

Soms krijg ik een ongecontroleerd leesexemplaar. Dan stoor ik mij absoluut niet aan welke schrijffout dan ook, sterker nog, dan weet ik dat ik erop moet letten. Dit was een "normaal" exemplaar.... Rood zijn de meest opvallende fouten. Er zijn best wel vaak spaties vergeten. Woorden zijn vaak verkeerd gespeld: word/woord, warden/werden, horde/hoorde, heft/heeft, maar ook omdraaien: geode/goede of overall/overal. Zo vaak dat het storend is/kan zijn. De groene post-its zijn mijn leidraad....

De kasteelmoord op Snoy et d'Oppeurs is de aanleiding tot dit Van In/Versavel verhaal. Met een geheime Bilderberggroep en "onschuldige" Grieken die meegezogen werden door het grote geld en liefde voor hun land dat ze naar de knoppen zagen gaan. Van België naar Zuid-Afrika en terug. Soms erg ongeloofwaardig maar meestal gewoon doorlezen. De pooier die denkt zichzelf niets te hoeven verwijten ook al is één van de escortmeisjes dood op het beton gestort nadat hij het adres gaf, wordt ook al fraai om het leven gebracht. Van In die een baan bij de grote heren aanneemt, -huh? gaat hij nu toch voor het grote geld?- blijkt bij de voorbereidingen van een huwelijksfeest toch zijn verleden als commissaris niet helemaal vergeten te zijn en belandt zelf in een penibele situatie. Dan blijkt dat Versavel toch wel op de hoogte was en hem op tijd kan redden.

Kortom, stoor je je niet aan de schrijffouten? Het is gewoon het volgende verhaal in de reeks van Commissaris Van In. Lekker weglezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten